Van uitkering naar werk

Het verhaal van Lieke

Lieke (33 jaar) rondde de opleiding Bos- en natuurbeheer bij Helicon in Velp met goed gevolg af, haalde ook haar diploma Dierenartsassistent paraveterinair in Nijmegen en knoopte er nog een jaar Hogere Agrarische School in Den Bosch aan vast. Toen ze daarna in Twente snel aan de slag wilde, leek het productiewerk bij Galvano in Hengelo de oplossing. Ze werkte daar een aantal jaren als procesoperator, maar voelde zich uiteindelijk helemaal opgebrand.

Door haar burn out werd Lieke zich ervan bewust dat ze het platteland en het buiten werken enorm miste. Lieke ging aan de slag als vrijwilliger bij Natuurmonumenten. Het hielp haar om weer structuur en ritme te vinden in haar leven. Het werken buiten maakte haar fitter en gaf haar voldoening. Op de Diplomaboerderij zet ze de hand- en spandiensten voort. Samen met boer Erik maakt ze een plan om het erf in oorspronkelijke staat terug te brengen. Daarnaast krijgt ze de moestuin onder haar hoede; het doel is dat de biologische groenten uiteindelijk geleverd worden aan de voedselbank.

Hiermee werkt ze hard om haar diploma voor de Hogere Agrarische School te halen, zodat ze in haar toekomstige baan haar liefde voor landschap- en natuurbeheer en het behoud van oorspronkelijke boerenerven kwijt kan.