Van werk naar werk

Het verhaal van Han

SMEOT is in Hengelo de vakschool voor metaal, mechatronica en elektrotechniek op MBO 4 niveau. Han (37 jaar) haalde er moeiteloos zijn diploma toen hij 22 was. Met zijn mechanische, hydraulische en elektrotechnische kennis kon hij meteen aan de slag in de foodindustrie. Als productiemedewerker was hij verantwoordelijk voor het voorbereiden, produceren, verwerken en inpakken van hoogwaardige voedingsmiddelen. Han had plezier in zijn werk, het ging hem goed af en hij toonde zich betrokken bij het bedrijf. Het prikkelde ook zijn ambitie om door te stromen. Daarvoor maakte hij de stap naar productieleider bij een groter bedrijf in de foodindustrie. Wat Han zich niet had gerealiseerd was dat hij niet alleen verder verwijderd raakte van het directe productieproces. Hij was ook een deel van zijn tijd bezig met kleine personele kwesties en moest de impact van een ploegendienst zien te combineren met zijn jonge gezin.

In een open gesprek met zijn direct leidinggevende maakte Han de keuze om weer naar school te gaan. Hij vulde via de Diplomaboerderij een module besturingstechniek toe aan zijn MBO 4 diploma en werd gekoppeld aan een bedrijf in de industriƫle dienstverlening.

Han is zielsgelukkig met zijn baan als storingsmonteur, waarin hij niet alleen storingen oplost en revisies uitvoert, maar ook aan preventief onderhoud doet. Hij werkt 4 dagen van 8 tot 5, is een dag thuis voor zijn gezin en voelt zich weer in balans.